بستن
رزرو نوبت

عمل پیوند پوست چیست؟ | بهترین جراح پیوند پوست در تهران   

نوشته شده در 20 مهر 1402 توسط: ایده چی
جراح پیوند پوست

شاید نام گرافت پوستی را شنیده باشید؛ جراحی گرافت پوست یا عمل پیوند پوست، یکی از اعمال جراحی است که با هدف اصلاح شکل و ظاهر پوست انجام می‌شود. گاهی به‌دلایلی مختلف، زخم‌هایی در بدن فرد ایجاد می‌شود که قابل ترمیم نیستند یا به‌سختی ترمیم می‌شوند. عمل پیوند پوست، روشی سریع و مؤثر برای درمان این مشکل می‌باشد که لازم است توسط بهترین دکتر پیوند پوست، انجام شود تا فرد دچار عارضه‌های پس از عمل جراحی نشده یا عوارض را به حداقل، کاهش دهد. در این مقاله با مجله دکتر یوسف شفایی همراه باشید تا با عمل پیوند پوستی به‌خوبی آشنا شوید.

درخواست مشاوره پیوند پوست

عمل پیوند پوست چیست؟

اگر نمی دانید عمل پیوند پوست چیست، این عمل یک روش جراحی است که در آن پوست یا بافت‌های نرمی از یک قسمت بدن، به قسمت دیگری منتقل می‌شود، این عمل، به ‌منظور ترمیم زخم‌های عمیق، از بین بردن آثار زخم‌ها (جوشک‌هایی که در اثر ترمیم بافت بعد از زخم ایجاد می‌شوند)، و یا به‌عنوان جزئی از جراحی زیبایی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیوند پوست ممکن است از پوست خود فرد یا فرد دیگری که شرایط اهدا را داشته باشد گرفته می‌شود.

چرا جراحی پیوند پوست انجام می‌شود؟

عمل پیوند پوست به‌دلایل مختلفی انجام می‌شود؛ این موارد عبارتند از:

  • ترمیم زخم‌های عمیقی که در اثر سوختگی، تصادفات، جراحی‌های کمربندی و یا زخم‌های چرکی ایجاد شده‌اند.
  • از بین بردن آثار زخم یا تغییرات جلدی ناشی از زخم‌ها یا جراحی‌ها.
  • جراحی‌های زیبایی که برای مواردی از قبیل افزایش حجم سینه یا تغییر شکل بینی و یا اصلاح مناطقی از صورت، نیاز به کاشت پوست دارد.
  • برطرف نمودن اختلالات پوستی مانند لکه‌های پوستی.
  • تصحیح اختلالات پوستی مانند پیسی یا تومورهای خوش‌خیم.

آیا میدانید جراحی ماموپلاستی چیست و چگونه انجام می‌شود؟

انواع پیوند پوست

در انتخاب پوست برای انجام عمل پیوند، اولویت با پوست خود فرد است, اما گاهی ممکن است به‌دلایلی از جمله: عدم امکان ترمیم پوست خودی، نیاز باشد از پوست فرد دیگری برای ترمیم استفاده نمود. عمل پیوند پوست یا گرافت پوستی، به دو دسته عمده تقسیم می‌شود که شامل گرافت پوستی نازک یا گرافت با ضخامت تقسیم شده، و گرافت پوستی ضخیم یا تمام ضخامت است که در ادامه با هر دو نوع گرافت آشنا خواهیم شد.

بهترین دکتر جراح پوست

گرافت‌های با ضخامت تقسیم شده

گرافت پوستی نازک با ضخامت تقسیم شده، گزینه مناسبی برای ترمیم زخم‌های سطحی و بازیابی پوست در مناطقی است که نیاز به تعویض سریع و مؤثر پوست دارند. این نوع گرافت، معمولا از قسمت بیرونی و کمی ضخیم‌تر پوست برداشته می‌شود که به‌عنوان لایه نازک یا لایه اپیتلیال (سلول‌های سطح پوست) پوست شناخته می‌شود و نقش اساسی در حفظ و تعویض پوست، ایفا می‌کند. این لایه که معمولا از نواحی پهلو و ران برداشته می‌شود، دارای ضخامتی در حدود 0.1 تا 0.2 میلیمتر است و به دلیل همین ضخامت کم، به پوست امکان می‌دهد تا به سرعت به پوست مقصد متصل و در زمان کوتاهی، زخم ترمیم و بهبود یابد.

بهترین جراح پوست

گرافت‌های تمام ضخامت

گرافت پوستی ضخیم یا تمام ضخامت با نام علمی Full-Thickness Skin Graft، یک نوع گرافت پوستی است که به‌عنوان یک لایه کامل از پوست (اپیتلیال)، به‌همراه یک لایه پوستی دارای غضروف، که ویژگی‌های پوست طبیعی را دارد، از مناطقی از بدن که دارای پوست ضخیم‌تر و بافت زیرپوستی هستند مانند پهلو، شکم، ساعد، کشاله ران، قسمت بالای ترقوه و پهلوی شکم برداشته و به محل زخم یا اختلال پوستی، منتقل می‌شود. این نوع گرافت، برای ترمیم زخم‌های عمیق و مناطقی که نیاز به بازسازی ساختاری دارند مانند: زخم‌های ناشی از سوختگی‌های عمیق، جراحی‌ها و یا ترمیم بافت زیرپوستی، بسیار مناسب است. در این نوع گرافت، نسبت به گرافت نازک، معمولا زمان بیش‌تری برای تعویض پوست و بازیابی مورد نیاز است, اما معمولا نتیجه عمل بسیار رضایت‌بخش بوده و بافت پوست تقریبا فرقی با پوست طبیعی ندارد.

روش جراحی پیوند پوست

پیوند پوست در هر دو نوع گرافت نازک و ضخیم، یک روند را طی می‌کند؛ تنها تفاوت، در ضخامت پوست برداشته شده و منطقه دوخت است. به این منظور پس از آماده‌سازی و ضدعفونی محل زخم، جراح ابتدا بافت‌های مرده یا ملتهب را برمی‌دارد؛ پس از آن، بسته به نوع عمل پیوند که نازک است یا ضخیم، پوست از محل مناسب، برداشته شده و به ابعاد مورد نیاز، تنظیم و برش داده می‌شود. پس از تنظیم ابعاد، پوست اهدائی، به منطقه‌ای که نیاز به پیوند دارد، منتقل شده و به دقت بر روی منطقه زخم قرار داده می‌شود. سپس با استفاده از الیاف جراحی و تکنیک‌های دقیق، عمل دوخت انجام و پوست متصل می‌شود. گاهی در گرافت نازک، پزشک حفره‌های کوچکی را روی پوست برای کشیده‌شدن بیش‌تر پوست ایجاد می‌کند؛ با این عمل، هم پوست کم‌تری از محل اهدا برداشته می‌شود و هم مایعی که زیر پوست وجود دارد تخلیه می‌شود تا منجر به عفونت نشود. پس از پایان عمل، جراح، محل پیوند را با پانسمان می‌بندد که نیاز به مراقبت‌های دقیق پساعملی برای تعویض بانداژ، مراقبت از نواحی دوختی و کنترل عفونت دارد. این مراقبت‌ها در بهبودی و نتیجه عمل، بسیار مؤثر است.

برای آشنایی بیشتر با نحوه انجام جراحی پلاستیک وارد لینک شوید

مراقبت‌های بعد از عمل پیوند پوست

پس از عمل پیوند، بسته به نوع گرافت و ‌نظر پزشک معالج، ممکن است نیاز باشد چند روزی در بیمارستان بستری باشید؛ در این‌صورت مراقبت‌های مورد نیاز را در آن زمان، دریافت خواهید نمود. قسمت مهم، پس از مرخصی از بیمارستان و مراقبت‌هایی است که به‌عهده خود شما است که باعث بهبودی هرچه سریع‌تر محل پیوند و بازیابی پوست، خواهد شد. این مراقبت‌ها به‌طور کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  • مراقبت از نواحی دوختی که باید خشک و تمیز نگه‌داشته شوند.
  • تعویض بانداژها طبق توصیه پزشک که موجب تمیزی و تازگی بانداژ می‌شود.
  • استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده بر روی محل دوخت یا مناطقی که دچار عفونت شده‌اند.
  • جلوگیری از ایجاد فشار و ضربه به محل پیوند.
  • حفاظت محل پیوند از نور مستقیم خورشید.
  • تغذیه مناسب و استفاده از ویتامین‌ها و پروتئین‌هایی که به ترمیم پوست کمک می‌کند.
  • رعایت تمامی توصیه‌های پزشک و مراجعه در زمان مقرر برای انجام معاینات دوره‌ای.

خطرات ناشی از جراحی پیوند پوست چیست؟

عمل پیوند پوست، ممکن است با خطرات و عوارض مختلفی همراه باشد که بسته به نوع عمل، مکان برداشت پوست، و ویژگی‌های بیمار متغیر است. از جمله عوارضی که پس از انجام جراحی پیوند پوست ممکن است ایجاد شود عبارتند از:

  • عفونت
  • التهاب و تحریک محل زخم
  • درد، خون‌ریزی و تورم در منطقه عمل
  • تحریک نقاط دوختی به‌صورت تراکم یا خروج دوخت‌ها از پوست
  • واکنش‌های آلرژیک، تغییر رنگ پوست پیوند زده، شکل‌دهی نامناسب
  • عوارض ناشی از برداشت نامناسب پوست از بدن گیرنده
  • آسیب‌های عصبی
  • پس زدن پیوند
  • عوارض خاص جراحی مانند ایجاد ضایعات متعدد پوستی در ترمیم سوختگی‌های عمیق

به‌هر حال بعضی از موارد اجتناب‌ناپذیر بوده و تنها کاری که باید هنگام مواجهه با آن انجام دهید، مراجعه سریع به پزشک جراح و دریافت درمان مناسب و به‌موقع است.

جراحی پیوند پوست

مزایا و معایب گرافت چیست؟

انجام عمل پیوند پوست در مواردی که پوست در اثر زخم از بین رفته و قابل ترمیم نیست و گاهی به‌دلایل زیبایی انجام می‌شود که برای ترمیم پوست آسیب‌دیده و اصلاح فرم، شکل و ظاهر پوست، به‌ دلیل تأثیری که در ظاهر فرد می‌گذارد، مزیت بزرگی محسوب می‌شود؛ اما برداشته شدن پوست ناحیه دیگر و ایجاد عوارض در این ناحیه، تداخل با حرکت و انعطاف پوستی، درد شدید هنگام تعویض پانسمان، وجود عوارض پس از عمل از قبیل خطر عفونت، تحریک و التهاب منطقه عمل، آلرژی، تغییر رنگ و ظاهر پوست، تحریک نقاط دوختی، وضعیت سن و تاریخچه بیماری‌ها که ممکن است روی عمل پیوند تأثیرگذار باشند، امکان شکست و پس زدن عمل پیوند، در کنار هزینه انجام عمل، از موارد ناخوشایندی است که باید قبل از اقدام به عمل پیوند، به ‌آن توجه داشته باشید و با آگاهی کامل تصمیم به انجام عمل بگیرید.

هزینه پیوند پوست توسط دکتر یوسف شفایی

برای اعلام هزینه پیوند پوست نیاز است تا یک جلسه به مطب دکتر شفایی مراجعه کنید و بررسی های لازم توسط دکتر صورت بگیرد. برای اطلاع از هزینه پیوند پوست می توانید با شماره 09912551226 تماس بگیرید. برای دریافت نوبت دکتر یوسف شفایی، بهترین جراح پلاستیک در تهران ، وارد لینک زیر شوید:

رزرو نوبت

کلام آخر

تصمیم به عمل پیوند پوست، نیاز به آگاهی‌ کافی دارد. پیش از اقدام به این عمل حتما از بهترین جراح متخصص پیوند پوست مشاوره بگیرید و با شرح شرایط سلامتی خود و بیان هدف و نیازتان به عمل پیوند، اقدام به انجام عمل نمائید.

3 دیدگاه در “عمل پیوند پوست چیست؟ | بهترین جراح پیوند پوست در تهران   

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق وبسایت برای کلینیک دکتر شفائی محفوظ است. طراحی وبسایت توسط ایده‌چی